Puolukkahillo
Tämä on maukas ja hyvin säilyvä hillo, joka sopii moneen kotiruokaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 litraan hilloa
- 1 l tuoreita puolukoita
- 1 dl vettä
- 3 dl kidesokeria
- halutessasi, pektiiniä
Valmistusohje
1. Puhdista puolukat vesikulhossa, jolloin roskat kelluvat pintaan. Kaada vesi pois.
2. Laita puolukat pataan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti keskilämmöllä. Anna kiehua hiljaa 15 minuuttia. Kuori vaahto pois.
3. Ota kattila liedeltä, lisää sokeria vähän kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna hillon taas kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos haluat kiinteämpää hilloa, lisää pektiiniä pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Ota hillo liedeltä ja anna seistä muutama minuutti. Kuori vaahto hyvin ja kaada hillo hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Kierrä kansi päälle hillon ollessa vielä lämmintä, ja käännä ne ylösalaisin. Silloin kannet menevät tiiviisti kiinni.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku