Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolukkapäärynät kermavaahdolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Happamat puolukat ja makeat päärynät sopivat hyvin yhteen, mutta maut tarvitsevat viikon kypsyäkseen. Valmista etukäteen, niin sinun ei sunnuntaina tarvitse valmistaa jälkiruokaa, vaan voit keskittyä tavalliseen ruoanlaittoon.

Neljälle

  • 10 päärynää kantoineen
  • 1 kg tuoreita puolukoita
  • 600 g kidesokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 kanelitanko

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo puolukat, muussaa ne haarukalla tai monitoimikoneessa/sauvasekoittimella. Keitä vesi, lisää sokeri ja puolukkamuusi ja keitä 10-15 minuuttia, kuori välillä vaahto.

2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa kannat puhtaiksi. Laita päärynät puolukkakeitokseen ja keitä ne pehmeiksi n. 10 minuuttia, kokeile tikulla. Nosta päärynät kattilasta ja laita ne ruukkuun kylmenemään. Siivilöi mielellään puolukkakeitos ja anna jäähtyä.

3. Kaada puolukkakeitos päärynöiden päälle niin että ne peittyvät. Anna maustua kylmässä viikko tai enemmän.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät