Mustikkahillo

Hilloa on helppo tehdä, ja miten paljon parempaa se on kuin teollinen hillo kaupanhyllyltä! Lue tarkoin säilöntäaineen ohjeesta, miten paljon sitä tarvitset, eri merkeillä on erilaiset määrät.

Yksi annos

  • 3 l mustikoita
  • 1 kg sokeria
  • säilöntäainetta

Valmistusohje

1. Kaada kattilaan vuorotellen mustikoita ja sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa noin 15 minuuttia. Älä sekoita liian usein.

2. Nosta kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja sekoita säilöntäaine hilloon.

3. Täytä puhtaat, kuumat lasipurkit hillolla, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Voit myös pakastaa hilloa muovipusseissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.