Mustikkahillo
Hilloa on helppo tehdä, ja miten paljon parempaa se on kuin teollinen hillo kaupanhyllyltä! Lue tarkoin säilöntäaineen ohjeesta, miten paljon sitä tarvitset, eri merkeillä on erilaiset määrät.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yksi annos
- 3 l mustikoita
- 1 kg sokeria
- säilöntäainetta
Valmistusohje
1. Kaada kattilaan vuorotellen mustikoita ja sokeria. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa noin 15 minuuttia. Älä sekoita liian usein.
2. Nosta kattila liedeltä, kuori vaahto pinnalta ja sekoita säilöntäaine hilloon.
3. Täytä puhtaat, kuumat lasipurkit hillolla, sulje tiiviisti ja säilytä viileässä. Voit myös pakastaa hilloa muovipusseissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku