Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen omenapiirakka aprikoosikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassikko valmistuu omenasoseesta.

1 kakkuun

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 2 ½ dl kevyesti sokeroitua omenasosetta
  • 4 omenaa, ohuina lohkoina
  • 2 dl aprikoosisosetta, mahdollisesti lastenruokapurkki

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.

3. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.

4. Levitä pohjalle omenasosetta. Asettele päälle omenalohkoja ja paista vielä 15–20 minuuttia. Levitä kakulle aprikoosisosetta sen tullessa uunista. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka