Mustikkapiirakka
Piirakka maistuu totta kai parhaimmalta, jos sen valmistaa tuoreista mustikoista, mutta pakastemarjatkin käyvät hyvin. Muuntele täytettä halutessasi vaihtamalla mustikat vadelmiin tai raparperiin. Piirakan kanssa maistuu vaniljakastike tai jäätelö.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 4-5 dl mustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kidesokeria
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina. Vuoraa sillä piirakkavuoka, mutta säästä hieman taikinaa koristeverkoksi. Pistele pohja. Kääri reunan ympärille alumiinifoliokaistale, jotta taikina pysyy paikallaan. Esipaista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, ota vuoka uunista ja poista folio.
3. Levitä marjat piirakkapohjalle. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja ripottele marjoille. Ota taikinasta suikaleita taikinapyörällä ja asettele marjojen päälle verkoksi. Penslaa munalla ja paista valmiiksi uunissa, n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa