Kookosomenakakku
Hieno yhdistelmä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- 3 omenaa, lohkoina
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
3. Laita suurin osa omenalohkoista vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää ranskankerma, kookos ja vaniljasokeri. Kaada taikina omenoille, pistele loput omenalohkot päälle.
4. Paista valmiiksi 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku