Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kookosomenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieno yhdistelmä.

1 kakkuun

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 3 omenaa, lohkoina
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.

3. Laita suurin osa omenalohkoista vuokaan. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää ranskankerma, kookos ja vaniljasokeri. Kaada taikina omenoille, pistele loput omenalohkot päälle.

4. Paista valmiiksi 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku