Kanelinen omenapiirakka aprikoosipyreellä

Tämä klassinen, ranskalainen piirakka kannattaa leipoa kun omenat ovat hienoimmillaan. Jos ne ovat ohutkuorisia, niitä ei tarvitse kuoria. Maukasta aprikoosipyreetä löydät kaupan lastenruokahyllystä!

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 3-4 omenaa
  • jauhettua kanelia
  • 1 dl aprikoosipyreetä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita se muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja pistele pohja. Taita reunalle alumiinifoliota, jotta taikina pysyy vuoan reunoilla, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja poista folio. Viipaloi omenat ohuesti ja asettele piirakkapohjalle. Ripottele päälle kanelia, paista valmiiksi uunissa 10-15 minuuttia. Kuumenna aprikoosipyree ja hunaja ja lusikoi seos valmiille piirakalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.