Ranskalainen persiljakinkku
Persiljakinkku on erittäin kevyttä ruokaa. Sitä paitsi se on juhlava alkuruoka, joka sopii myös seisovaan pöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- ½ kg kinkkua
- 2 ½ kirkastettua lientä (consommé)
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ½ purjo
- 1 laakerinlehti
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- persiljanvarsia
- 1 dl valkoviiniä
- 1 rkl kuivattua rakuunaa
- ½ tl timjamia
- 5 liivatelehteä
Tarjoiluun
- hillosipuleita
- ranskalaista sinappia
- salaatinlehtiä
- pikkukurkkuja (säilyke)
Valmistusohje
1. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Kaada liemi ja viini tilavaan kattilaan ja purista mukaan valkosipuli. Lisää purjo, laakerinlehti, persiljanvarret, rakuuna ja timjami, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa 30 minuuttia. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Puristele ylimääräinen vesi pois ja anna liivatteiden liuota kuumaan liemeen. Siivilöi liemi liinan läpi jotta siitä tulee niin kirkas kuin mahdollista.
2. Leikkaa kinkusta pois rasva ja kuutioi liha n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Laita kuutiot kattilaan ja kaada siivilöity liemi niiden päälle. Lisää persiljasilppu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa pari minuuttia. Kaada pieniin annosvuokiin, niin että liemi juuri ja juuri peittää lihat. Jäähdytä kylmässä.
3. Kumoa persiljakinkut neljälle lautaselle. Tarjoile ranskalaisen sinapin, pikkukurkkujen ja salaatinlehtien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku