1. Maustekimppu: laita persilja, timjami, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsoon ja solmi nyytiksi. Kuori sipuli ja paina siihen yksi neilikka. Perkaa purjo, kuori porkkana, selleri sekä valkosipulinkynsi ja paloittele nämä.
2. Huuhtele ja paloittele kananranka ja laita palat sekä siivet ja koivet isoon kattilaan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Laita sekaan vihannekset ja maustekimppu. Kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori jälleen vaahto. Anna liemen kiehua tämän jälkeen hyvin hiljaa kannen alla 3-4 tuntia. Kuori vaahtoa tarvittaessa.
3. Siivilöi liemi tiuhan terässiivilän läpi. Anna siivilän olla kaikessa rauhassa ja liemen valua viimeiseen tippaan asti. Jäähdytä liemi ja poista pinnalle muodostunut rasva. Nyt kanaliemi on valmista käytettäväksi keittoihin, kastikkeisiin tai sellaisenaan. Liemen voi myös pakastaa.