Kanaliemi
Vaalea kanaliemi on yksi klassisista ranskalaisista lihaliemistä. Se on täydellinen perusta moniin hyviin keittoihin ja kastikkeisiin. Jos kaipaat kylmänä päivänä jotakin lämmittävää ja lohduttavaa, kuumenna kanalientä sellaisenaan, juo hitaasti teekupista ja tunnet, kuinka lämpö ja hyvä olo leviää olemukseesi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
2 litraa lientä
- 1 kanan tai ison broilerin
- ranka, siivet ja koivet
- 1 sipuli
- 1 mausteneilikka
- 1 purjo
- 1 porkkana
- 1/4 juuriselleri
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 l vettä
- 2 rkl suolaa
Bouquet garni (maustekimppu)
- 10 persiljanoksaa
- 1 tuoreen timjamin oksa
- 1 laakerinlehti
- 5 valkopippuria
Valmistusohje
1. Maustekimppu: laita persilja, timjami, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsoon ja solmi nyytiksi. Kuori sipuli ja paina siihen yksi neilikka. Perkaa purjo, kuori porkkana, selleri sekä valkosipulinkynsi ja paloittele nämä.
2. Huuhtele ja paloittele kananranka ja laita palat sekä siivet ja koivet isoon kattilaan. Kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto tarkoin. Laita sekaan vihannekset ja maustekimppu. Kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori jälleen vaahto. Anna liemen kiehua tämän jälkeen hyvin hiljaa kannen alla 3-4 tuntia. Kuori vaahtoa tarvittaessa.
3. Siivilöi liemi tiuhan terässiivilän läpi. Anna siivilän olla kaikessa rauhassa ja liemen valua viimeiseen tippaan asti. Jäähdytä liemi ja poista pinnalle muodostunut rasva. Nyt kanaliemi on valmista käytettäväksi keittoihin, kastikkeisiin tai sellaisenaan. Liemen voi myös pakastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"