Ranskalainen siekalesyltty
Tee vieraisiin vaikutus itsetehdyllä syltyllä. Syltty sopii mainiosti tarjolle seisovaan pöytään tai joulupöytään. Älä vain kerro vieraille, kuinka helppoa sen valmistaminen oli...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1 vuokaan
- n. 250 g tuoretta sianlapaa
- n. 250 g luutonta vasikanlihaa
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- 4 kokonaista maustepippuria
- 3 kokonaista valkopippuria
- 1 maustemitta timjamia
- 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Kuutioi kaikki lihat pieniksi paloiksi. Kuumenna vesi ja lihat kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Lisää suola ja mausteet ja keitä kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut ja syltty on lähes puuromainen.
2. Muussaa lihat haarukalla tai soseuta tehosekoittimessa.
3. Pakkaa syltty kulhoon ja laita päälle laakerinlehti. Anna jäähtyä. Säilykekurkut tai -punajuuret maistuvat hyvältä syltyn kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka