Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen siekalesyltty

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee vieraisiin vaikutus itsetehdyllä syltyllä. Syltty sopii mainiosti tarjolle seisovaan pöytään tai joulupöytään. Älä vain kerro vieraille, kuinka helppoa sen valmistaminen oli...

1 vuokaan

  • n. 250 g tuoretta sianlapaa
  • n. 250 g luutonta vasikanlihaa
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kuutioi kaikki lihat pieniksi paloiksi. Kuumenna vesi ja lihat kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Lisää suola ja mausteet ja keitä kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut ja syltty on lähes puuromainen.

2. Muussaa lihat haarukalla tai soseuta tehosekoittimessa.

3. Pakkaa syltty kulhoon ja laita päälle laakerinlehti. Anna jäähtyä. Säilykekurkut tai -punajuuret maistuvat hyvältä syltyn kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö