Pienet lohihyytelöt
Aladobit voi tehdä päivää ennen kuin ne tarjoillaan. Pinaatinvihreä kastike sopii erityisen hyvin näiden makupalojen kanssa.
5-6 hyytelöä
- 700 g lohifileetä
- 3/4 rkl suolaa
- 8 valkopippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- 2-3 rkl etikkaa
- vettä
Hyytelö
- 250 g vihreää parsaa
- 2-3 porkkanaa paloina
- 125 g vihreitä pakasteherneitä
- 1 kurkku siivuina
- 5 dl kalalientä kuutiosta
- siivilöity keitinliemi
- 8 liivatelehteä
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 150 g pakastepinaattia
- suolaa ja pippuria
- rakuunaa
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Laita kala kattilaan mausteiden ja etikan kanssa. Kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää. Keitä kala kypsäksi.
2. Jaa lohi paloihin, kun se on jäähtynyt. Siivilöi keitinliemi. ja sekoita kalaliemen kanssa. Kuumenna.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Nosta liosta ja sulata kuumaan kalaliemeen.
4. Jaa lohipalat ja vihannekset vedellä huuhdeltuihin annosvuokin. Kaada päälle lientä, niin että se peittää ainekset ja laita vuoat kylmään hyytymään. Kumoa hyytyneet pikkualadobit tarjoiluvadille.
5. Sekoita majoneesi ja ranskankerma, Kääntele joukkoon sulatettu hienonnettu pinaatti, mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi