Pienet lohihyytelöt
Aladobit voi tehdä päivää ennen kuin ne tarjoillaan. Pinaatinvihreä kastike sopii erityisen hyvin näiden makupalojen kanssa.
5-6 hyytelöä
- 700 g lohifileetä
- 3/4 rkl suolaa
- 8 valkopippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- 2-3 rkl etikkaa
- vettä
Hyytelö
- 250 g vihreää parsaa
- 2-3 porkkanaa paloina
- 125 g vihreitä pakasteherneitä
- 1 kurkku siivuina
- 5 dl kalalientä kuutiosta
- siivilöity keitinliemi
- 8 liivatelehteä
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 150 g pakastepinaattia
- suolaa ja pippuria
- rakuunaa
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Laita kala kattilaan mausteiden ja etikan kanssa. Kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää. Keitä kala kypsäksi.
2. Jaa lohi paloihin, kun se on jäähtynyt. Siivilöi keitinliemi. ja sekoita kalaliemen kanssa. Kuumenna.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Nosta liosta ja sulata kuumaan kalaliemeen.
4. Jaa lohipalat ja vihannekset vedellä huuhdeltuihin annosvuokin. Kaada päälle lientä, niin että se peittää ainekset ja laita vuoat kylmään hyytymään. Kumoa hyytyneet pikkualadobit tarjoiluvadille.
5. Sekoita majoneesi ja ranskankerma, Kääntele joukkoon sulatettu hienonnettu pinaatti, mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku