Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hivelevän samettista soppaa voit tarjota yhtä hyvin alkuruokana kuin kuuman kesäpäivän lounaana. Tarvitset keittoon kunnolla kypsyneitä tomaatteja ja avokadoja.

Neljälle

  • 3 hyvin kypsää avokadoa
  • 3 hyvin kypsää tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-4 tippaa tabascoa
  • 1 l kylmää vihanneslientä

Valkosipuliranskankerma

  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatit, puolita ne ja poista siemenet sekä paloittele malto pieneksi. Paloittele sipuli ja paprika. Kuori valkosipulinkynsi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra malto kuorista ja leikkaa palasiksi.

2. Soseuta tomaatit, paprika ja sipuli tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Voit myös silputa kaikki ainekset erittäin pieneksi veitsellä käsin. Muussaa avokadot ja lisää vihannessoseeseen, purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää seokseen vihannesliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja tiputtele tabascoa makusi mukaan, mutta aloita varovasti tippa kerrallaan. Siirrä keitto jääkaappiin, niin että se jäähtyy hyvin kylmäksi tarjoiluun mennessä.

3. Valkosipuliranskankerma: Kuori valkosipulinkynnet, laita ne kiehuvaan veteen ja keitä 5-6 minuuttia. Se miedontaa ja pyöristää niiden makua. Purista kynnet ja sekoita ranskankermaan. Lisä hippunen suolaa makusi mukaan. Tarjoile keitto oikein kylmänä ja tipauta jokaiseen annokseen nokare ranskankermaa.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto