Kylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
Hivelevän samettista soppaa voit tarjota yhtä hyvin alkuruokana kuin kuuman kesäpäivän lounaana. Tarvitset keittoon kunnolla kypsyneitä tomaatteja ja avokadoja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 hyvin kypsää avokadoa
- 3 hyvin kypsää tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-4 tippaa tabascoa
- 1 l kylmää vihanneslientä
Valkosipuliranskankerma
- 5-6 valkosipulinkynttä
- 2 dl ranskankermaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatit, puolita ne ja poista siemenet sekä paloittele malto pieneksi. Paloittele sipuli ja paprika. Kuori valkosipulinkynsi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra malto kuorista ja leikkaa palasiksi.
2. Soseuta tomaatit, paprika ja sipuli tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Voit myös silputa kaikki ainekset erittäin pieneksi veitsellä käsin. Muussaa avokadot ja lisää vihannessoseeseen, purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää seokseen vihannesliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja tiputtele tabascoa makusi mukaan, mutta aloita varovasti tippa kerrallaan. Siirrä keitto jääkaappiin, niin että se jäähtyy hyvin kylmäksi tarjoiluun mennessä.
3. Valkosipuliranskankerma: Kuori valkosipulinkynnet, laita ne kiehuvaan veteen ja keitä 5-6 minuuttia. Se miedontaa ja pyöristää niiden makua. Purista kynnet ja sekoita ranskankermaan. Lisä hippunen suolaa makusi mukaan. Tarjoile keitto oikein kylmänä ja tipauta jokaiseen annokseen nokare ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa