Kylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
Hivelevän samettista soppaa voit tarjota yhtä hyvin alkuruokana kuin kuuman kesäpäivän lounaana. Tarvitset keittoon kunnolla kypsyneitä tomaatteja ja avokadoja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 hyvin kypsää avokadoa
- 3 hyvin kypsää tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-4 tippaa tabascoa
- 1 l kylmää vihanneslientä
Valkosipuliranskankerma
- 5-6 valkosipulinkynttä
- 2 dl ranskankermaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatit, puolita ne ja poista siemenet sekä paloittele malto pieneksi. Paloittele sipuli ja paprika. Kuori valkosipulinkynsi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra malto kuorista ja leikkaa palasiksi.
2. Soseuta tomaatit, paprika ja sipuli tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Voit myös silputa kaikki ainekset erittäin pieneksi veitsellä käsin. Muussaa avokadot ja lisää vihannessoseeseen, purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää seokseen vihannesliemi, mausta suolalla sekä pippurilla ja tiputtele tabascoa makusi mukaan, mutta aloita varovasti tippa kerrallaan. Siirrä keitto jääkaappiin, niin että se jäähtyy hyvin kylmäksi tarjoiluun mennessä.
3. Valkosipuliranskankerma: Kuori valkosipulinkynnet, laita ne kiehuvaan veteen ja keitä 5-6 minuuttia. Se miedontaa ja pyöristää niiden makua. Purista kynnet ja sekoita ranskankermaan. Lisä hippunen suolaa makusi mukaan. Tarjoile keitto oikein kylmänä ja tipauta jokaiseen annokseen nokare ranskankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi