Raparperiherkku
Julkaistu
Tuore raperperiherkku pinnallaan vaniljakastikiketta saa veden herahtamaan kielelle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
5 annosta
- 400 g raparperia
- 3 isoa omenaa
- 1 1/2 dl omenamehua
- 3/4 dl fariinisokeria
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kanelia
Taikina
- 2 kananmunan
- keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kiehuvaa vettä
- 3/4 dl Ohrakasta
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 valkuaista
- mantelilastuja
Valmistusohje
Taikina: Vatkaa keltuaiset, sokeri ja kiehuva vesi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina raparperipalojen ja omenalohkojen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Kypsennä 30 – 40 minuuttia 200 asteessa.
Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"