Persikkakakku
Myös muut säilykehedelmät sopivat totta kai hyvin kakkuun. Jos valitset ananasta, voit myös vaihtaa appelsiinimehun ananasmehuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 3 kananmunaa
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 150 g pehmeää voita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- n. 1 dl maitoa
- ¾ dl appelsiinimehua
- 1 prk persikanpuolikkaita
- 3 dl kuohukermaa
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan maito ja appelsiinimehu kunnes saat tasaisen taikinan.
2. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
3. Koristele persikkaviipalein, tarjoile kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka