Raparperimurupiiras
Kun kevään ensimmäiset rapeat raparperin varret tulevat esiin, on pakko saada raparperipiirasta. Hapokas raparperi haluaa mielellään kaverikseen lempeää vaniljakastiketta, kermavaahtopilven tai vaniljajäätelöpallon.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 6 hengelle
Muru
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl kauraryynejä
- 1 dl vehnäjauhoa
Vuokaan
- 3-4 raparperin vartta
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi pätkiksi. Laita palat voidellun uunivuoan pohjalle. Sirota pinnalle kanelia.
2. Nypi voi, sokeri, kauraryynit ja vehnäjauhot ryynimäiseksi. Sirottele murusina raparperien päälle. Paista 20-25 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vanijajäätelön kanssa.
Vinkki: Tämä murutaikina sopii useimpien marjojen ja hedelmien hunnuksi. Kokeile vaikka mustikkapiiraaksi tai omenaherkuksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"