Raparperimurupiiras

Kun kevään ensimmäiset rapeat raparperin varret tulevat esiin, on pakko saada raparperipiirasta. Hapokas raparperi haluaa mielellään kaverikseen lempeää vaniljakastiketta, kermavaahtopilven tai vaniljajäätelöpallon.

Ainekset

  • 6 hengelle

Muru

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoa

Vuokaan

  • 3-4 raparperin vartta
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Huuhtele raparperit ja leikkaa ne pieniksi pätkiksi. Laita palat voidellun uunivuoan pohjalle. Sirota pinnalle kanelia.

2. Nypi voi, sokeri, kauraryynit ja vehnäjauhot ryynimäiseksi. Sirottele murusina raparperien päälle. Paista 20-25 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vanijajäätelön kanssa.

Vinkki: Tämä murutaikina sopii useimpien marjojen ja hedelmien hunnuksi. Kokeile vaikka mustikkapiiraaksi tai omenaherkuksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!