Raparperi-kauramurupiiras

Raparperi mehustuu sokerin kanssa vuoassa. Murutaikinasta tulee ihanan rapea peitto. Tarjoile haaleana.

Ainekset

  • Neljälle

Täyte

  • 500 g raparperia suikaleina
  • 1-2 dl sokeria

Murutaikina

  • 1,5 dl kauraryynejä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 125 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut vuokaan, sirottele päälle sokeria maun mukaan. Laita uuniin noin 10 minuutiksi.

2. Sekoita murutaikinan ainekset, ripottele murut raparperin päälle ja paista kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarjoile haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.