Raparperi-kauramurupiiras
Julkaistu
Raparperi mehustuu sokerin kanssa vuoassa. Murutaikinasta tulee ihanan rapea peitto. Tarjoile haaleana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Täyte
- 500 g raparperia suikaleina
- 1-2 dl sokeria
Murutaikina
- 1,5 dl kauraryynejä
- 1 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl sokeria
- 125 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut vuokaan, sirottele päälle sokeria maun mukaan. Laita uuniin noin 10 minuutiksi.
2. Sekoita murutaikinan ainekset, ripottele murut raparperin päälle ja paista kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarjoile haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi