Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperinyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makeita taikinanyyttejä ja hapahko sisus. Sopii jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kera.

6 palaa

  • 200 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 500 g raparperisiivuja
  • sokeria
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, siirrä kylmään tunniksi.

2 Kauli taikina, leikkaa 8-10 sentin neliöiksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut taikinaneliöille, sirottele päälle sokeria ja puolet mantelirouheesta. Taita nyyteiksi, nosta leivinpaperille uunipellille.

4. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle loppu mantelirouhe ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka