Raparperinyytit

Makeita taikinanyyttejä ja hapahko sisus. Sopii jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kera.

6 palaa

  • 200 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 500 g raparperisiivuja
  • sokeria
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, siirrä kylmään tunniksi.

2 Kauli taikina, leikkaa 8-10 sentin neliöiksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut taikinaneliöille, sirottele päälle sokeria ja puolet mantelirouheesta. Taita nyyteiksi, nosta leivinpaperille uunipellille.

4. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle loppu mantelirouhe ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.