Vaniljainen raparperihilloke
Ensimmäiset raparperin varret tapaavat olla kauniin vaaleanpunaisia ja antavat väriä hillokkeelle, joka on viettelevän hyvää kevyesti vatkatun kerman ja lempikakun kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 1 kg hentoja raparperin varsia
- 1 dl sokeria
- ½ vaniljatanko
Lisäksi
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Viipaloi raparperinvarret ohuelti. Sekoita kattilassa sokerin jja halkaistun vaniljatangon kanssa, keitä hiljaa, kunnes raparperi on pehmeää.
2. Nosta vaniljatanko pois, raaputa siemenet hillokkeeseen. Anna jäähtyä. Tarjoile löysäksi vatkatun kerman ja pikkuleipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku