Vaniljainen raparperihilloke

Ensimmäiset raparperin varret tapaavat olla kauniin vaaleanpunaisia ja antavat väriä hillokkeelle, joka on viettelevän hyvää kevyesti vatkatun kerman ja lempikakun kanssa.

Neljälle

  • n. 1 kg hentoja raparperin varsia
  • 1 dl sokeria
  • ½ vaniljatanko

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Viipaloi raparperinvarret ohuelti. Sekoita kattilassa sokerin jja halkaistun vaniljatangon kanssa, keitä hiljaa, kunnes raparperi on pehmeää.

2. Nosta vaniljatanko pois, raaputa siemenet hillokkeeseen. Anna jäähtyä. Tarjoile löysäksi vatkatun kerman ja pikkuleipien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!