Raparperia mantelipedillä

Happoiset raparperit yhdistyvät hienostuneesti makeaan kakkupohjaan.

6-8 hengelle

  • 300 g mantelimassaa
  • karkeasti raastettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 3 munaa eroteltuna

Hilloke

  • 750 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • kermavaahtoa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelimassaraaste, sitruunankuoriraaste ja munankeltuaiset yhteen hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele manteliseokseen. Levitä seos voideltuun ja leivitettyyn matalaan vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

2. Kuori ja katko raparperit pieniksi paloiksi. Keitä hiljaa sokerin kanssa kasarissa, kunnes sokeri on sulanut. Ota liedeltä ja sekoita vaniljasokeri joukkoon. Anna jäähtyä.

3. Levitä raparperihilloke kakkupohjan päälle ja koristele kermavaahdolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.