Raparperinyytit
Raparperit esiintyvät tavallisesti piirakassa, nyt yllätetään kätkemällä ne pieniin taikinanyytteihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 palaa
- 200 g voita
- 6 dl vehnäjauhoa
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 500 g raparperisiivuja
- sokeria
- 1 muna
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi, siirrä kylmään tunniksi.
2 Kauli taikina, leikkaa 8-10 sentin neliöiksi.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita raparperisiivut taikinaneliöille, sirottele päälle sokeria. Taita nyyteiksi, nosta leivinpaperille uunipellille.
4. Penslaa vatkatulla munalla, ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"