Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hieno kesätorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapeita pohjia sekä marjoja.

Ainekset

  • 1 torttuun

3 pohjaa

  • 225 g voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 5-6 dl kuohukermaa
  • 3 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 kiivi paloina
  • noin 10 saksanpähkinää
  • noin 5 dl tuoreita marjoja, esim. karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina kolmeksi pohjaksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista kypsäksi uunin keskitasolla 15- 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta appelsiinimehulla. Levitä appelsiinikermaa pohjien väliin ja kasaa torttu. Levitä päälle kermaa ja koristele kiivillä, marjoilla ja pähkinöillä juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu