Raparperipiiras marengin kanssa

Hennot raparperinvarret pehmenevät samalla, kun piiras paistuu. Ilmava marenki kruunaa piiraan.

Ainekset

  • Neljälle

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl jauhettua mantelia
  • 1/4 dl vettä

Täyte

  • 500 g punaista raparperia silputtuna
  • sokeria

Marenki

  • 2 munanvalkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl viinietikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita voi, mantelijauhe ja vehnäjauho muruksi, lisää vesi sja sekoita taikinaksi. Pane kylmään tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kaada raparperisilppu pohjalle ja sokeroi. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria vähän kerrallaan sitkeäksi vaahdoksi. Vatkaa viinietikka joukkoon. Ota vuoka uunista, levitä marenki piiraan päälle, alenna lämpöä 100 asteeseen ja paista valmiiksi noin 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!