Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapea kantarellisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermaisen rapsakka salaattiohje kannattaa laittaa korvan taakse tulevan syksyn piristykseksi.

Salaatti

  • 1 l kantarelleja
  • 3 ruukkua romainesalaattia
  • auringonkukkaöljyä
  • suolaa
  • voita
  • valkosipulinkynsi halkaistuna
  • 1 rkl persiljaa silputtuna

Kastike

  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl punaviinitetikkaa
  • 2 reilua ruokalusikallista ranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • krutonkeja
  • (savupekonia)

Valmistusohje

Huuhtele sienet ja salaatti. Kasaa salaatti tarjoiluastiaan tai lautasille pohjaksi.

Paistele sieniä hetki auringonkukkaöljyssä. Lisää pannulle suolaa auttamaan sienten nesteen irtoamista. Laita kansi päälle hetkeksi, nosta se pois ja haihduta kaikki vesi pois.

Tee kastike. Sekoita pallovatkaimella sinappi, punaviinietikka ja ranskankerma. Lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Kun kaikki vedet ovat haihtuneet sienistä, lisää pannulle nokare voita ja paista sienet siinä rapeiksi.

Lisää lopuksi sienten sekaan valkosipulin kynnen puolikaat ja persiljasilppu. Halutessasi voit silputa pannulle mukaan savupekonia. Sekoita hyvin ja ota pannu pois liedeltä. Ota valkosipulit pois seoksesta.

Kaada osa kastikkeesta salaatin päälle. Asettele krutongit ja paistetut sienet salaatin päälle. Koristele yrteillä ja krutongeilla ja lisää loppu kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Sienisalaatti