Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera

Alkupala tai lounasruoka, tästä ohjeesta syntyy kumpi tahansa. Valitse mielellään paria erilaista ja eriväristä salaattilaatua. Lohen pitää olla vastapaistettua ja vielä haaleata.

4 hengelle

  • 4 viipaletta tuoretta lohta à 60 g
  • 2 tl voita
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • 250 g salaatinlehtiä
  • 4 retiisiä
  • 4 pientä kukkakaalin kukintoa
  • 10 cm kurkkua
  • 12 kirsikkatomaattia

Kastike

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 3 rkl oliivi- tai muuta ruokaöljyä
  • 1 pieni nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet kauniisti neljälle suurelle lautaselle. Koristele kukkakaalinupuilla, retiiseillä, kirsikkatomaateilla ja kurkkusuikaleilla.

2. Kastike: hienonna ruohosipuli pieneksi. Vatkaa yhteen vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy ja vispaa vielä. Lisää lopuksi ruohosipuli. Pirskottele kastike salaattien päälle.

3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja ruskista ne voissa kuumalla pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta. Kruunaa salaattiannokset kuumilla lohiviipaleilla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.