Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkupala tai lounasruoka, tästä ohjeesta syntyy kumpi tahansa. Valitse mielellään paria erilaista ja eriväristä salaattilaatua. Lohen pitää olla vastapaistettua ja vielä haaleata.

4 hengelle

  • 4 viipaletta tuoretta lohta à 60 g
  • 2 tl voita
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • 250 g salaatinlehtiä
  • 4 retiisiä
  • 4 pientä kukkakaalin kukintoa
  • 10 cm kurkkua
  • 12 kirsikkatomaattia

Kastike

  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 3 rkl oliivi- tai muuta ruokaöljyä
  • 1 pieni nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet kauniisti neljälle suurelle lautaselle. Koristele kukkakaalinupuilla, retiiseillä, kirsikkatomaateilla ja kurkkusuikaleilla.

2. Kastike: hienonna ruohosipuli pieneksi. Vatkaa yhteen vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy ja vispaa vielä. Lisää lopuksi ruohosipuli. Pirskottele kastike salaattien päälle.

3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja ruskista ne voissa kuumalla pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta. Kruunaa salaattiannokset kuumilla lohiviipaleilla ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti