Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera
Alkupala tai lounasruoka, tästä ohjeesta syntyy kumpi tahansa. Valitse mielellään paria erilaista ja eriväristä salaattilaatua. Lohen pitää olla vastapaistettua ja vielä haaleata.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 4 viipaletta tuoretta lohta à 60 g
- 2 tl voita
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- 250 g salaatinlehtiä
- 4 retiisiä
- 4 pientä kukkakaalin kukintoa
- 10 cm kurkkua
- 12 kirsikkatomaattia
Kastike
- 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 1/2 rkl vettä
- 2 maustemittaa suolaa
- valkopippuria myllystä
- 3 rkl oliivi- tai muuta ruokaöljyä
- 1 pieni nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet kauniisti neljälle suurelle lautaselle. Koristele kukkakaalinupuilla, retiiseillä, kirsikkatomaateilla ja kurkkusuikaleilla.
2. Kastike: hienonna ruohosipuli pieneksi. Vatkaa yhteen vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää öljy ja vispaa vielä. Lisää lopuksi ruohosipuli. Pirskottele kastike salaattien päälle.
3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja vastajauhetulla pippurilla ja ruskista ne voissa kuumalla pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta. Kruunaa salaattiannokset kuumilla lohiviipaleilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku