Hellapoliisin kantarelli-pekonipasta

katselukopio_kantarelli_pekonipasta_1_D4S6014_210716-Edit
Hellapoliisi

Kesän sienisatoa voi kerätä vielä pitkälle syksyyn. Kun kantarellit vaihtuvat suppilovahveroiksi, voi samalla reseptillä taikoa yhtä upean sieniherkun myös muista sienistä.

Ainekset

  • 2 annosta
  • 175 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • ½ l kantarelleja
  • 100 g sulatejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 6-8 kerää tagliatelle-pastaa
  • tuoretta persiljaa, oreganoa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Paloittele pekoni ja hienonna sipuli. Putsaa kantarelleista multa ja paloittele sieniä tarvittaessa. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Kun pekonit alkavat kypsyä, lisää hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet kutistuvat.

Lisää sulatejuusto ja kerma. Kiehauta. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Keitä tagliatelle-pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Sekoita kantarellikastike pastan joukkoon tai tarjoa erik
seen.

Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoreita yrttejä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.