Rapea maalaisleipä
Tämä on helposti leivottava ruokaleipä, joka maistuu parhaalta vastapaistettuna. Sekoita mielellään taikinaan hieman auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä saadaksesi enemmän pureskeltavaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 leipään
- 25 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 l leipäjauhoja, vehnää
- noin 4-5 dl tavallisia vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Murusta hiiva kulhoon. Ota suoraan hanasta kädenlämpöistä vettä ja liuota hiiva tilkkaan nestettä ennen kuin lisäät loput vedestä.
2. Työstä mukaan suola, öljy, karkeat leipäjauhot ja lopuksi niin paljon vehnäjauhoja, että taikinasta tulee notkea eikä se tahmaa.
3. Kohota liinan alla n. 1 tunti.
4. Työstä taikinaa hieman ja muotoile se pyöreäksi tai pitkulaiseksi limpuksi, jonka laitat voidellulle pellille. Leikkaa siihen viiltoja, raitoja tai ruutuja. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kohota vielä puoli tuntia.
5. Paista leipää uunin alatasolla n. 10 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista leipä valmiiksi, n. 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa