Rusinalimppu

Kun leivot rusinoita leipään, et tarvitse sokeria tai hunajaa. Tämä leipä maistuu parhaalta vastapaistettuna.

Kahteen limppuun

  • 1 pkt tuorehiivaa, 50 g
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 dl piimää
  • 2 rkl neutraalia öljyä + vuokien voiteluun
  • 2 tl suolaa
  • 14-16 dl ruissihtijauhoja
  • 1 ½ dl rusinoita

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Lisää piimä, öljy, rusinat, jauhot, suola ja loput vedestä. Säästä hieman jauhoja myöhempään. Työstä taikina monitoimikoneessa tai käsin kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla vedottomassa tilassa 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja muotoile kahdeksi, pulleaksi limpuksi. Laita limput kahteen voideltuun, n. 1 ½ litran vetoiseen vuokaan. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.

3. Tee leipiin viillot terävällä veitsellä. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-45 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa kevyesti alapuolelta. Anna leipien jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!