Rapu-tomaattisilakat
Tämä mainio silakka-ateria soveltuu niin myöhäiskesän juhlaan kuin joulupöytäänkin. Se maistuu myös pääruokana keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 3-4 tillikruunua
- 1 rkl tillinsiemeniä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suolaa silakkafileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Laita rullat sauma alaspäin uuninkestävään vuokaan.
2. Ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä. Sekoita tomaattipyree ja kerma, kaada seos fileiden päälle.
3. Peitä vuoka foliolla ja laita uunin alatasolle n. 15 minuutiksi. Siirrä vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä valmiiksi ilman foliota n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti