Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapu-tomaattisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä mainio silakka-ateria soveltuu niin myöhäiskesän juhlaan kuin joulupöytäänkin. Se maistuu myös pääruokana keitettyjen perunoiden kera.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 3-4 tillikruunua
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suolaa silakkafileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Laita rullat sauma alaspäin uuninkestävään vuokaan.

2. Ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä. Sekoita tomaattipyree ja kerma, kaada seos fileiden päälle.

3. Peitä vuoka foliolla ja laita uunin alatasolle n. 15 minuutiksi. Siirrä vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä valmiiksi ilman foliota n. 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka