Rapusilakat

Tämän kevyen silakkaruoan voi tarjoilla kylmänä, mielellään oluen ja pienen snapsin sekä näkkileivän ja hyvän voin kera. Arjessa ruokaa voi syödä mukavana silakkalaatikkona keitettyjen perunoiden kera. Rapu-nimitys tulee tillillä maustamisesta, kuten rapuja maustetaan.

Neljälle

  • 1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl tillinsiemeniä tai 10 tillin kukintoa
  • voita vuoan voiteluun
  • 5 dl tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruoto, leikkaa pois selkäevä. Huuhtele silakat ja valuta. Voitele uuninkestävä vuoka, ripottele vuokaan puolet suolasta ja tillinsiemenistä tai tillin kukinnoista.

2. Kiedo silakat rulliksi lihapuoli ulospäin. Asettele ne lähekkäin vuokaan. Kaada päälle tomaattimehu, ripottele päälle loppu suola ja tillinsiemenet tai leikkaa muutama tillin kukinto silakkarullien päälle.

3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!