Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakat tomaattimehussa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä silakat maistuvat hyvältä kylminä, mutta sopivat myös lämpimänä perunamuusin kanssa tarjoiltavaksi. Osta valmiiksi perattuja silakkafileitä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl tillinsiemeniä
  • 5 dl tomaattimehua
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti. Ripottele puolet suolasta ja tillinsiemenistä vuoan pohjalle.

2. Kääri kalat rullalle lihapuoli ulospäin ja laita rullat tiiviisti vuokaan saumat alaspäin. Kaada päälle tomaattimehu, ripottele päälle loput suolasta ja tillinsiemenistä.

3. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja mielellään maustua vuorokausi jääkaapissa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka