Keitettyjä silakoita vihannesten kera
Tämä on ihana kesäruoka kun silakat ovat parhaimmillaan. Sopii myös seisovaan pöytään, vaikkapa juhannusviikonloppuna. Tämä on käytännöllinen ruoka, koska sen voi valmistaa etukäteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 4 dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 iso keltasipuli, hienoksi viipaloituna
- 1 iso porkkana, hienoksi viipaloituna
- 1 nippu tilliä, karkeasti hienonnettuna
Valmistusohje
1. Kääri silakkafileet rullalle lihapuoli ulospäin ja asettele ne tiiviisti kattilaan.
2. Kaada kaikki liemen ainekset, paitsi tilli, toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi kalojen päälle. Hauduta silakat kypsiksi kannen alla n. 5-7 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Anna silakoiden jäähtyä liemessään. Ripottele päälle tilliä ja tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"