Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talon rapusilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ruotsalainen klassikkoruoka. Jos sinulla on tuoreita tillinkruunuja, käytä niitä tillinsiementen sijaan.

Kuudelle

  • n. 800 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 ½ rkl tillinsiemeniä
  • ¾ dl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa fileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Asettele ne uunivuokaan, ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä.

2. Sekoita tomaattipyree ja vesi ja kaada vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20-25 minuutiksi.

3. Tarjoile kylmänä keitettyjen perunoiden ja mielellään näkkileivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka