Talon rapusilakat

Tämä on maukas ruotsalainen klassikkoruoka. Jos sinulla on tuoreita tillinkruunuja, käytä niitä tillinsiementen sijaan.

Kuudelle

  • n. 800 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 ½ rkl tillinsiemeniä
  • ¾ dl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa fileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Asettele ne uunivuokaan, ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä.

2. Sekoita tomaattipyree ja vesi ja kaada vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20-25 minuutiksi.

3. Tarjoile kylmänä keitettyjen perunoiden ja mielellään näkkileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!