Talon rapusilakat
Tämä on maukas ruotsalainen klassikkoruoka. Jos sinulla on tuoreita tillinkruunuja, käytä niitä tillinsiementen sijaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- n. 800 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 ½ rkl tillinsiemeniä
- ¾ dl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa fileet ja kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin. Asettele ne uunivuokaan, ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä.
2. Sekoita tomaattipyree ja vesi ja kaada vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 20-25 minuutiksi.
3. Tarjoile kylmänä keitettyjen perunoiden ja mielellään näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka