Rapusilakat tomaattikastikkeessa

Rapusilakoilla ei ole mitään tekemistä äyriäisten kanssa. Ruoka on saanut nimensä siitä, että se maustetaan kruunutillillä, joka tuo monen mieleen ravut. Rapusilakat voi tarjoilla pääruokana tai noutopöydässä, lämpiminä tai kylminä.

4 annosta

  • 600 g silakkafileetä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl tillinsiemeniä tai 10 tillikruunua
  • 2 dl tomaattimehua
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Perkaa ja huuhtele silakat ja kääri fileet rullille lihapuoli ulospäin. Aseta rullat voideltuun uunivuokaan tiiviisti.

2. Sirottele päälle suola, tillisilppu ja tillinsiemenet tai leikattu kruunutilli ja kaada lopuksi päälle tomaattimehu. Kypsennä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.