Juhannuksen rapusilakat
Itsestään selvä ruokalaji juhannuspöydässä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 700 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- ½ rkl tillinsiemeniä
- 1 dl vettä
- 1 dl tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suolaa silakoiden lihapuoli, kääri ne rullalle lihapuoli ulospäin ja laita tiiviisti uunivuokaan. Ripottele päälle tilliä ja tillinsiemeniä. Sekoita vesi ja tomaattipyree ja kaada vuokaan.
2. Laita vuoka uuniin 20-25 minuutiksi. Tarjoile kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku