Saaristolaissilakat
Näppärä lounas - kaikki samassa vuoassa. Tähän ruokaan kannattaa käyttää tähteeksi jääneitä kylmiä ja keitettyjä perunoita. Tarjoa lisänä näkkileipää ja juustoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg kokonaisia silakoita tai 600 g perattuja silakoita
- voita vuoan voiteluun
- 6 kylmää keitinperunaa viipaleina
- 12-15 anjovisfileetä paloina
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl anjovislientä
- 4 rkl hienonnettua tilliä
- ½ dl korppujauhoja
- valkopippuria ja suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kylmät perunat. Voitele uuninkestävä vuoka ja vuoraa pohja perunaviipaleilla.
2. Asettele anjovispalat silakoiden lihapuolelle ja paina reunat yhteen, jolloin silakat näyttävät kokonaisilta. Pane silakat riveihin perunaviipaleiden päälle selkäpuoli ylöspäin.
3. Sekoita kerma, anjovisliemi ja tilli ja kaada silakoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhot, suolaa ja ripaus valkopippuria. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen ja kypsennä 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku