Rasvattomat kaurakeksit
Tässä rasvaton versio monien rakastamista kaurakekseistä! Ohjeessa rasva korvataan appelsiinituoremehulla tai maidolla. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, että rasvattomat keksit irtoavat paremmin paperista.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Noin 30 kpl
- 2 1/2 dl pikakaura+kuitu hiutaleita tai 3 dl pikakaurahiutaleita
- ½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl appelsiinimehua tai maitoa
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi.
Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan, että taikinalla on tilaa turvota. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista.
Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min. Jos haluat suoria lastuja, anna keksien jäähtyä tasaisella alustalla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka