Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rasvattomat kaurakeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä rasvaton versio monien rakastamista kaurakekseistä! Ohjeessa rasva korvataan appelsiinituoremehulla tai maidolla. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, että rasvattomat keksit irtoavat paremmin paperista.

Noin 30 kpl

  • 2 1/2 dl pikakaura+kuitu hiutaleita tai 3 dl pikakaurahiutaleita
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl appelsiinimehua tai maitoa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi.

Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan, että taikinalla on tilaa turvota. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista.

Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min. Jos haluat suoria lastuja, anna keksien jäähtyä tasaisella alustalla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Keksit