Mainos

Pikaiset kaurarieskat

Helteellä leipä ei säily kovin pitkään, siksi nopeat leipäset ovat oivia kesäleipiä. Pikaiset kaurarieskat ovat parhaita uunituoreina. Rieskat voi tehdä myös muista hiutaleista tai eri hiutaleiden sekoituksista.

Noin 12 kpl

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl piimää, jogurttia tai appelsiinimehua
  • 1 dl omena tai porkkana raasteena tai 1 dl juustoraastetta
  • ½ dl voi- tai margariinisulaa

Valmistusohje

Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa. Voit tehdä ohjeen myös neljänviljan- tai tattarihiutaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.