Pikaiset kaurarieskat
Helteellä leipä ei säily kovin pitkään, siksi nopeat leipäset ovat oivia kesäleipiä. Pikaiset kaurarieskat ovat parhaita uunituoreina. Rieskat voi tehdä myös muista hiutaleista tai eri hiutaleiden sekoituksista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 12 kpl
- 6 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 4 dl piimää, jogurttia tai appelsiinimehua
- 1 dl omena tai porkkana raasteena tai 1 dl juustoraastetta
- ½ dl voi- tai margariinisulaa
Valmistusohje
Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa. Voit tehdä ohjeen myös neljänviljan- tai tattarihiutaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa