Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pikaiset kaurarieskat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helteellä leipä ei säily kovin pitkään, siksi nopeat leipäset ovat oivia kesäleipiä. Pikaiset kaurarieskat ovat parhaita uunituoreina. Rieskat voi tehdä myös muista hiutaleista tai eri hiutaleiden sekoituksista.

Noin 12 kpl

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl piimää, jogurttia tai appelsiinimehua
  • 1 dl omena tai porkkana raasteena tai 1 dl juustoraastetta
  • ½ dl voi- tai margariinisulaa

Valmistusohje

Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa. Voit tehdä ohjeen myös neljänviljan- tai tattarihiutaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä