Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaa-banaanikeksit hiutaleista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oiva vaihtoehto suklaan nälkään! Tässä ohje helpoille suklaakekseille, jotka sopivat myös laktoosittomaan ruokavalioon. Mikäli teet keksit kaurasta, ne sopivat myös keliaakikoille. Tässä reseptissä on käytetty kuitupitoisia hiutaleita, jolloin suklaaherkut ovat tavallisia keksejä terveellisempi vaihtoehto.

Noin 30 kpl

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita tai laktoositonta rasvaa
  • 1 banaani
  • 3 dl neljän viljan pikahiutaleita tai pikakaura+kuitu hiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl rusinoita
  • 1 rkl kermaa, soijamaitoa, mehua tai rommia

Valmistusohje

Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään kiinteäksi seokseksi.

Ota taikinasta pikkulusikalla matalia nokareita uunipellille ja paista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Keksit