Suklaa-banaanikeksit hiutaleista
Oiva vaihtoehto suklaan nälkään! Tässä ohje helpoille suklaakekseille, jotka sopivat myös laktoosittomaan ruokavalioon. Mikäli teet keksit kaurasta, ne sopivat myös keliaakikoille. Tässä reseptissä on käytetty kuitupitoisia hiutaleita, jolloin suklaaherkut ovat tavallisia keksejä terveellisempi vaihtoehto.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Noin 30 kpl
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita tai laktoositonta rasvaa
- 1 banaani
- 3 dl neljän viljan pikahiutaleita tai pikakaura+kuitu hiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 1 rkl kermaa, soijamaitoa, mehua tai rommia
Valmistusohje
Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään kiinteäksi seokseksi.
Ota taikinasta pikkulusikalla matalia nokareita uunipellille ja paista niitä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka