Mainos

Paprika-kaurarieskat

Rieskataikina on helppo valmistaa, koska sitä ei vaivata kuten hiivataikinaa. Rieskan kohottaa sooda, jota voi käyttää kun taikinassa on jotain hapanta, tässä reseptissä piimää. Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän sävyksen pieniin rieskasiin.

n. 5-8 kpl

  • 4 dl Myllyn Paras kauramannasuurimoita tai ohrajauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • 4 dl piimää
  • ½ dl öljyä
  • 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina

Pinnalle

  • Myllyn Paras kaurahiutaleita

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina muutamaksi isoksi rieskaksi leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle Kaurahiutaleita.

Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuuman levitteen tai voin ja juuston kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.