Paprika-kaurarieskat
Rieskataikina on helppo valmistaa, koska sitä ei vaivata kuten hiivataikinaa. Rieskan kohottaa sooda, jota voi käyttää kun taikinassa on jotain hapanta, tässä reseptissä piimää. Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän sävyksen pieniin rieskasiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
n. 5-8 kpl
- 4 dl Myllyn Paras kauramannasuurimoita tai ohrajauhoja
- 2 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja
- ½-1 tl suolaa
- ½ tl soodaa
- 4 dl piimää
- ½ dl öljyä
- 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
Pinnalle
- Myllyn Paras kaurahiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina muutamaksi isoksi rieskaksi leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle Kaurahiutaleita.
Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuuman levitteen tai voin ja juuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku