Riista-wallenbergiläinen

Ruotsalaisen kotiruoan huippu on pannupihvi wallenbergare, jota tarjotaan myös arvonsa tuntevissa ravintoloissa. Teemme siitä riistaversion, mutta lihan on oltava vasikkaa, siis hirven- tai peuranvasaa.

Neljälle

  • 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
  • 5 munankeltuaista
  • 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
  • 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta vaaleaa korppujauhoa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • ruskistettua voita
  • vihreitä herneitä
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kaikkien murekeainesten pitää olla kylmiä. Sekoita kylmä jauheliha munankeltuaisten kanssa ja lisää jääkylmää kermaa vähitellen, koko ajan sekoittaen. Mureketaikinan pitää olla löysää. Mausta suolalla, nelimausteella ja pippurilla myllystä.

2. Muotoile mureketaikinasta neljä suurta pihviä, korkeintaan sentin paksuisia ja kääntele ne juurijauhetuissa vaaleissa korppujauhoissa. Paista wallenbergiläiset miedolla lämmöllä 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvien kuuluu olla vaalean kullanruskeita pinnalta ja kuohkeita sisältä.

3. Laita pihvit lämmitetyille lautasille tai tarjoiluvadille ja valuta ruskistettua voita pinnalle. Tuo tarjolle perunasoseen, vihreiden herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!