Wieninleike anjoviksen kera
Aidon wieninleikkeen pitää kertoman mukaan olla niin kuiva, että sen päälle voi istuutua saamatta rasvatahroja vaatteille! Tätä emme välttämättä suosittele, mutta se toimii muistutuksena siitä, että leike pitää valuttaa talouspaperilla.
Neljälle
- 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, n. 600 g
- ½ tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
- 2 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 1-2 dl ruokaöljyä friteeraukseen
- 3-4 rkl voita
Tarjoiluun
- sitruunaa, anjovista, kapriksia, voissa käänneltyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Nuiji lihat n. 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa munat syvällä lautasella. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele leikkeet ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
3. Kuumenna reilusti öljyä ja voita paistinpannussa. Paista leikkeet kullanruskeiksi, n. 1 minuutti molemmilta puolilta. Valuta talouspaperilla.
4. Tarjoile leikkeet vastapaistettuina, koristele lisukkein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka