Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wieninleike anjoviksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aidon wieninleikkeen pitää kertoman mukaan olla niin kuiva, että sen päälle voi istuutua saamatta rasvatahroja vaatteille! Tätä emme välttämättä suosittele, mutta se toimii muistutuksena siitä, että leike pitää valuttaa talouspaperilla.

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, n. 600 g
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1-2 dl ruokaöljyä friteeraukseen
  • 3-4 rkl voita

Tarjoiluun

  • sitruunaa, anjovista, kapriksia, voissa käänneltyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Nuiji lihat n. 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa munat syvällä lautasella. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Kääntele leikkeet ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

3. Kuumenna reilusti öljyä ja voita paistinpannussa. Paista leikkeet kullanruskeiksi, n. 1 minuutti molemmilta puolilta. Valuta talouspaperilla.

4. Tarjoile leikkeet vastapaistettuina, koristele lisukkein.

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike