Wallenbergare-pihvit
Ylellistä kotiruokaa ruotsalaisittain. Joidenkin ohjeiden mukaan pihveissä pitäisi olla 15-20 prosenttia kateenkorvaa. Tässä pitäydymme tosin pelkässä jauhetussa vasikanlihassa. Perinteisiä lisukkeita ovat puolukkasurvos, perunamuhennos ja vihreät herneet.
4 annosta
- 250 g jauhettua vasikan sisäpaistia
- suolaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl jääkylmää kuohukermaa
- nelimaustetta
- valkopippuria
- korppujauhoja
- voita
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta
- perunamuhennosta
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Pyydä, että vasikanliha jauhetaan valmiiksi lihatiskillä, tai jauha se itse lihamyllyn hienoimmalla terällä mieluiten kolmeen kertaan. Voit myös käyttää tehosekoitinta, niin että jauhelihasta tulee mahdollisimman hienoa ja tasaista. Pane jauheliha jääkaappiin.
2. Kun jauheliha on erittäin kylmää, sekoita siihen munakeltuaiset. Lisää jääkylmä kerma kerrallaan koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, nelimausteella ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Muotoile taikinasta suuria, pyöreitä pihvejä, joiden korkeus on enintään 1 cm. Kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista pihvit voissa ja nosta ne lautasille tai tarjoiluvadille ja kaada päälle ruskistettua voita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku