Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hirvenjauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hirvenjauheliha on kevyttä, ja voi kaivata hieman rasvaa, jottei siitä tule liian kuivaa. Valmistamme wallenbergin pihvejä, joihin tulee myös kananmunaa ja kermaa. Jos paistat pihvit uunissa, sinun ei tarvitse kärsiä kärystä keittiössä, ja kaikki pihvit valmistuvat samaan aikaan.

Neljälle

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • hieman jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 1-2 rkl korppujauhoja paneeraukseen
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunamuusia
  • herneitä
  • puolukoita
  • voissa paistettuja sieniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha ja keltuaiset, lisää sitten kerma. Mausta suolalla, valkopippurilla ja cayennepippurilla. Paista mielellään nokare valmista taikinaa kokeeksi, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

2. Muotoile taikinasta 8 yhtä suurta pihviä ja kääntele ne varoen korppujauhoissa. Ruskista voita uuninkestävässä pannussa ja ruskista pihvit kullanruskeiksi.

3. Laita paistinpannu uuniin ja anna pihvien paistua valmiiksi 5-7 minuuttia, kunnes niistä tihkuva neste on kirkasta, kun pistät niitä kokeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit