Ruiskuorrutetut Wallenbergin pihvit
Ainekset
- 400 g jauhettua lihaa
- 2 keltuaista
- 2 tl suolaa
- 2-3 tl nelimaustetta (valkopippuria, muskottipähkinää, maustepippuria ja neilikkaa)
- 2 dl kermaa
- 2 siivua ruisleipää hienoksi raastettuna
Lisäksi
- perunasosetta
- 150 g
- herneitä (pakaste)
Neljälle
- 500 g jauhettua peuran- tai hirvenvasaa
- 5 munankeltuaista
- 2 ½ dl jääkylmää kuohukermaa
- 1 maustemitta epiche richea (nelimaustetta)
- suolaa ja valkopippuria
- tuoretta vaaleaa korppujauhoa
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- perunasosetta
- ruskistettua voita
- vihreitä herneitä
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
Kokeile maukkaita ruiskuorrutettuja Wallenbergin pihvejä. Tarjoile annos kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.
Sekoita liha, munan keltuaiset sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi. Lisää kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola.
Tee 6 pulleaa pihviä ja paneroi ne raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan.
Tarjoile kuuman perunasoseen ja keitettyjen herneiden kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 390 kcal
Proteiinia 23g (24 E%)
Hiilihydraatteja 9g (9 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 29g (67 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 2,9g
Kerman poisjättäminen vähentää annoksen energiaa 180 kcal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"