Wallenbergin pihvi
Tämä kohokasmainen ruoka ei ole helpoimmasta päästä, ehkä koska taikina on niin löysää. Mutta niin sen pitääkin olla, jotta lopputuloksesta tulee oikeanlainen. Tarjoile mielellään perunamuusin, puolukoiden, herneiden ja ehkä voisulan kanssa.
Neljälle
- 800 g vaaleaa vasikanjauhelihaa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
- 1 maustemitta nelimaustetta
- 8 munankeltuaista
- 4 dl kuohukermaa
- 2 dl tuoreita, vaaleita korppujauhoja
- vihreitä herneitä
- puolukkasurvosta
- ruskistettua voita
- perunasosetta
Valmistusohje
1. Sekoitat taikinan helpoiten monitoimikoneessa. Sekoita ensin jauheliha suolan, mausteiden ja keltuaisten kanssa. Kun koko ajan kylmänä pidettävä jauheliha on sitkeä ja tasainen, kerma lisätään vähän kerrallaan. Älä työstä taikinaa liikaa jottei se juoksetu.
2. Muotoile taikinasta suuria pihvejä ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"