Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wallenbergin pihvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kohokasmainen ruoka ei ole helpoimmasta päästä, ehkä koska taikina on niin löysää. Mutta niin sen pitääkin olla, jotta lopputuloksesta tulee oikeanlainen. Tarjoile mielellään perunamuusin, puolukoiden, herneiden ja ehkä voisulan kanssa.

Neljälle

  • 800 g vaaleaa vasikanjauhelihaa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1 maustemitta nelimaustetta
  • 8 munankeltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl tuoreita, vaaleita korppujauhoja
  • vihreitä herneitä
  • puolukkasurvosta
  • ruskistettua voita
  • perunasosetta

Valmistusohje

1. Sekoitat taikinan helpoiten monitoimikoneessa. Sekoita ensin jauheliha suolan, mausteiden ja keltuaisten kanssa. Kun koko ajan kylmänä pidettävä jauheliha on sitkeä ja tasainen, kerma lisätään vähän kerrallaan. Älä työstä taikinaa liikaa jottei se juoksetu.

2. Muotoile taikinasta suuria pihvejä ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista voissa matalalla lämmöllä.

Tuoreimmat aiheesta

Wallenbergin pihvi