Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rosmariinintuoksuinen joulukinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näin saat kinkkuun uutta potkua. Kun leikkaat raaasta kinkusta kamaran pois, se imee itseensä paremmin mausteista makua paistamisen aikana.

1 joulukinkkuun

  • 3-4 kg joulukinkku
  • 2 tl kokonaisia neilikoita
  • 2 tl kokonaisia maustepippureita
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl meiramia
  • 6 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteesen. Huuhtele kinkku, poista verkko ja leikkaa pois kamara.

2. Rouhi mausteet morttelissa yksi kerrallaan ja sekoita ne. Murusta laakerinlehdet. Taputtele kaikki mausteet kinkun kamarapuolelle.

3. Pistä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan ja kääri kinkku alumiinifolioon. Laita se ritilälle uunipannun päälle.

4. Paista kinkku uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.

Tuoreimmat aiheesta

Joulukinkku