Maustekinkku

Tätä kinkkua voit totta kai tarjoilla vuoden ympäri, mielellään pienten, hienojen sokeriherneiden, porkkanoiden tai muiden alkukesän kasvisten kera.

1 kpl

  • 1 riimisuolattu joulukinkku, 3-4 kg
  • 2 tl kokonaisia neilikoita
  • 2 tl maustepippureita
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa mausteet huolellisesti morttelissa ja sekoita. Leikkaa kinkusta kamara ja taputtele mausteet kinkkuun.

2. Kääri kinkku alumiinifolioon ja laita se uunivuokaan. Pistä lihaan paistolämpömittari. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 72-75 astetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!