Mausteinen kinkkupaisti
Maukasta syysruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- noin 1 kg kinkkupaisti
- 3 keltasipulia, lohkoina
- 3 omenaa, lohkoina
Penslaukseen
- 3 rkl rapsiöljyä
- 1-2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 2 maustemittaa jauhettua inkivääriä
- 1 tl murustettua rosmariinia
Tarjoiluun
- uuniperunoita
- punakaalia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kinkun rasvainen osa ruudukoksi. Laita kinkku alumiinifolioarkille tai käytä paistopussia. Sekoita penslauksen ainekset ja penslaa kinkku noin puolella siitä.
2. Asettele sipulilohkot lihan ympärille, pistä siihen paistolämpömittari. Kääri folio niin tiiviisti kinkun ympärille kuin mahdollista, tai sulje paistopussi ohjeiden mukaan. Laita liha uunivuokaan.
3. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Avaa folio ja lisää omenat kinkun ympärille ja penslaa liha lopulla penslausöljyllä.
4. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku