Mausteinen kinkkupaisti

Maukasta syysruokaa.

Kuudelle

  • noin 1 kg kinkkupaisti
  • 3 keltasipulia, lohkoina
  • 3 omenaa, lohkoina

Penslaukseen

  • 3 rkl rapsiöljyä
  • 1-2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 2 maustemittaa jauhettua inkivääriä
  • 1 tl murustettua rosmariinia

Tarjoiluun

  • uuniperunoita
  • punakaalia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kinkun rasvainen osa ruudukoksi. Laita kinkku alumiinifolioarkille tai käytä paistopussia. Sekoita penslauksen ainekset ja penslaa kinkku noin puolella siitä.

2. Asettele sipulilohkot lihan ympärille, pistä siihen paistolämpömittari. Kääri folio niin tiiviisti kinkun ympärille kuin mahdollista, tai sulje paistopussi ohjeiden mukaan. Laita liha uunivuokaan.

3. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti. Avaa folio ja lisää omenat kinkun ympärille ja penslaa liha lopulla penslausöljyllä.

4. Jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!