Ruistaikinakuppi kukkapastasalaatille
Valmiista ruistaikinasta teet kätevästi syötävän astian salaatille. Kipoksi käy uunin kestävä astia, esim. klassinen Teema-kulho, mutta myös erilaiset silikoni- tai foliovuoat toimivat. Tee salaatista keväisen raikas ja kevyt, käytä siihen runsaskuituista kauniin keltaista pastaa.
Ainekset
- 6 annosta alkuruokana
Ruiskuppi
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa
Salaatti
- 3 dl vettä
- 3 dl appelsiinituoremehua
- 1 tl suolaa
- 4 dl Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
- 300 g vihreää parsaa
- 250 g minitomaatteja (rasia)
- noin 100 g retiisejä (nippu)
- 100 g kevätsipulin varsia
- 100 g (1½dl ) cashewpähkinöitä
- 100 g (kevyt) fetajuustoa kuutioina
Kastike
- 100 g (kevyt) sinihomejuustoa
- 1 dl (kevyt) kermaviiliä (voi olla laktoositon)
- 1-2 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
- 1 tl hienonnettua viherpippuria
Valmistusohje
Jaa ruistaikina kuuteen palaan (kumpikin levy kolmeen osaan) ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi pohjiksi, halkaisija noin 20 cm. Asettele palat voideltuihin uuninkestäviin vuokiin (esimerkiksi Teema-kulhot). Myös silikoniset kuppimaiset piirasvuoat sopivat tähän hyvin. Pistele pohjat haarukalla.
Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna ruiskuppien jäähtyä vuoissaan.
Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä 7–8 minuuttia. Appelsiini-mehu-vesiseos voimistaa makaronin keltaista väriä ja antaa makua. Valuta makaronit, mutta ota keitinvesi talteen. Huuhdo makaronit nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta ne jäähtyvät.
Kuori ja pilko parsat. Keitä ne makaronien keitinvedessä napakan kypsiksi, noin 3–5 minuuttia. Lohko tomaatit ja retiisit ja pilko sipulin varret. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
Valmista kastike. Murusta sinihomejuusto kermaviiliin ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin sekaan. Jaa salaatti jäähtyneisiin ruiskuppeihin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
VINKKI: Salaatin syötyäsi voit syödä myös ruiskupin, jossa salaatti tarjottiin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"