Mainos

Helppo kantarelli-kinkkupitsa

Sienestäjien iloksi kantarellisadosta on tulossa runsas! Jos et itse pidä sienestämisestä, hanki herkut torilta ja valmista saaliista ihana sienipitsa.

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 1/3 pkt hiivaa (n. 15 g)
  • 5 dl Myllyn Paras Pizzajauhoja

Tomaattikastike

  • 1 tlk tomaattimurskaa valutettuna (400 g)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria

Täyte

  • noin 100 g ylikypsää savukinkkua suikaleina
  • 2 sipulia varsineen viipaleina
  • noin 4 tomaattia viipaleina
  • noin 200 g kantarelleja
  • noin 200 g parmesan- tai mozzarellajuustoraastetta (voi olla laktoositonta juustoraastetta)

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan noin 5 dl jauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.

Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta useita haluamasi kokoisia pyöreitä pohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.

Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Valuta myös ananasmurska erikseen.

Levitä tomaattikastike kohonneelle pitsapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, sipuli- ja tomaattiviipaleet sekä puhdistetut kantarellit, sekä juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 min.

VINKKI: Vaihtelua pitsaan saat korvaamalla kinkun savukalalla, katkaravuilla tai aurinkokuivatuilla tomaateilla. Juustojen makua voi myös vaihdella.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.